פותחים יומנים: מתי אפשר להתחתן לפי ההלכה היהודית?

בשעה טובה בקרוב אתם עומדים להתחתן ולהקים בית בישראל? ברכות! אין ספק שמדובר בשלב מרגש ביותר בחיים שלכם וכבר בטח התחלתם לחשוב על כל הפרטים ואיך תרצו שהחתונה שלכם תראה. אם אתם מתחתנים כדת משה וישראל אז חשוב לקחת בחשבון כל מיני שאלות וסוגיות הקשורות בהלכה והשאלה הראשונה שעליכם לשאול את עצמכם הוא מתי תרצו להתחתן ומתי תוכלו לעשות זאת על פי ההלכה. ובכן, נראה כי מדובר באחד הנושאים המבלבלים ביותר עבור זוגות מאורסים ועל כן אנו רוצים לעשות אחת ולתמיד סדר בדברים ולהסביר מתי מותר להתחתן על פי היהדות ומתי זה אסור. ושיהיה הרבה במזל ובשעה טובה!

כל המידע שאתם צריכים באתר כיפה

לרוב כששואלים את השאלה החשובה הזו חושבים מיד על ספירת העומר וזהו בהחלט המועד העיקרי ופרק הזמן הארוך ביותר שבו אסור להתחתן. אם אתם מחפשים מידע חשוב כללי על הנושא הזה, דעו שתוכלו למצוא את כל המידע על ספירת העומר באתר כיפה שבו תוכלו גם להיעזר בעוד אלפי תכנים רלוונטיים ושאלות שיש לכם בנושאי הלכה. בואו נדבר עוד על התקופה הזו ועל מועדים אחרים בהם אסור לבוא בברית הנישואין על פי היהדות.

אז מתי אסור להתחתן?

ככל, הימים בהם אסור להתחתן ביהדות הם ימי שבת, ימים טובים (חגים) וימות חול המועד וכמובן ימי ספירת העומר – התקופה שבין חג הפסח לחג השבועות. אז שבתות וחגים זה פשוט וקל, אך באשר לספירת העומר הנושא מעט מורכב יותר וקיימים מספר מנהגים.

על פי עדות המזרח: אסור להתחתן מחג הפסח ועד ל״ג בעומר בבוקר (י״ט באייר) ומשם והלאה מתירים. בל״ג בעומר עצמו אסור להתחתן.

 

 

בקרב עדות האשכנז הנושא אף מורכב מעט יותר ואלו הם המנהגים:

  • חל איסור להתחתן בתקופה שבין פסח ועד ל״ג בעומר, על אף שיש שמתירים להתחתן בערב ל״ג בעומר. לאחר תקופה זו אין איסור ומותר להתחתן.
  • חל איסור להתחתן מל׳ ניסן עד ג׳ סיון בבוקר (חוץ מל״ג בעומר). אך כן מתירים להתחתן מחג הפסח עד כ״ט בניסן ומג׳ בסיון ועד חג השבועות.
  • קיים איסור להתחתן מב׳ באייר ועד חג השבועות, חוץ מל״ג בעומר. אבל כן מתירים להתחתן מחג פסח ועד תחילת חודש אייר.
  • חל איסור להתחתן מפסח עד סוף חודש אייר זאת מלבד, ראש חודש אייר ול״ג בעומר וכנ"ל מראש חודש סיון ועד לחג שבועות.

עוד מועד שבו חל איסור להתחתן ויש להתייחס אליו הוא ימי בין המיצרים, בין י״ז בתמוז לתשעה באב.

על פי עדות המזרח אפשר להתחתן עד סוף חודש תמוז ואוסרים להינשא מתחילת חודש אב ועד לתשעה באב. על פי עדות אשכנז אסור להתחתן בכל שלושת השבועות של ימי בין המיצרים.

על פי מי נקבע המנהג?

על פי ההלכה הנוהג נקבע על פי החתן. אם הוא בין עדות המזרח הולכים לפי מסורת עדות המזרח ואם הוא בן עדות אשכנז הולכים כמובן על הלכות אשכנז.

לסיכום

הדברים לא כל כך מורכבים. אתם יכולים להיעזר באתר כיפה ולקבל מידע מקיף על כל המועדים הללו ואם אתם לא בטוחים תמיד אפשר להתייעץ עם איש דת שאתם מכירים וסומכים עליו. הטיפ החשוב ביותר שאנו יכולים לתת זה לברר את הנושאים החשובים הללו מראש ויש הרבה מקרים של זוגות ששילמו מקדמה לא נמוכה על תאריך שרק לאחר מכן התברר שלא ניתן להינשא בו. ושיהיה בשעה טובה!

נגישות