טיפול השיניים השתבש? אולי אתם יכולים לתבוע על רשלנות רפואית

יש לכם אירוע מרגש ברקע ואתם כבר הרבה אחרי שלב בחירת הלבוש, הנעליים והתסרוקת הרצויה, אלא כבר עברתם לבחון אלו שיפורים נוספים ביכולתכם לעשות, כולל אימון אירובי למיצוק השרירים, שיזוף בהתזה, או הלבנת/יישור השיניים? ובכן יש לקחת בחשבון שגם מהלכים רפואיים פשוטים עשויים להיגמר בנזק משמעותי, וכשזה קורה אין צורך להשלים עם התוצאה, או רק להתמקד בשאלה כיצד ניתן לתקן את הבעיה. בין היתר רצוי לשקול האם התרחשה רשלנות רפואית, ואם כן, כמה ואיך ניתן להרוויח מהסיטואציה הלא נעימה.

בעיה נפוצה

כיום התחום של רשלנות רפואית נהיה מאוד מודע. אנשים כבר מבינים שאם הם ניזוקו משמעותית בשל טיפול רפואי, ייתכן שמגיעים להם פיצויים גבוהים. עם זאת, מה שאנשים לא יודעים, זה שחצי מהמקרים שמגיעים לבית המשפט בנושא נוגעים לתחום רפואת השיניים. יש בעיות בתחום שנוגעות לחוסר יכולת ללעוס בנוחות, לאיבוד מיותר של שיניים, לזיהומים מסוכנים, לפגיעה ביכולת הדיבור, לשיתוק ועוד. מכאן כפי שניתן לראות רשלנות רפואית בטיפול שיניים היא נפוצה יחסית, ועל כן ניתן למצוא יחסית בקלות עורכי דין שמתמחים ברשלנות רפואית ואף שמתמחים בנישת רפואת השיניים, כך שניתן להשיג צדק בצורה יחסית פשוטה.

2 דוגמאות של רשלנות רפואית בתחום

חושבים שעברתם רשלנות רפואית בתחום השיניים אך לא בטוחים שאכן בכך מדובר? ובכן קיימים מגוון מקרים שעשויים להעיד על רשלנות. כך למשל הליך כירורגי שאינו כלל צילום מקדים, או אם לא הכינו אותכם מראש שהטיפול עשוי לכלול מגוון סיכונים ותופעות לוואי, אך בסוף התהליך יצאתם עם נזק שמעיב בצורה משמעותית על אורח החיים. כל אחד מהמקרים עשוי להעיד על רשלנות רפואית. חושדים אך אינכם בטוחים? כל שצריך לעשות זה לפנות לעורך דין מקצועי בתחום ולהציג בפניו את השתלשלות האירועים.

מתייעצים עם עו"ד

יש להבין שכאשר פונים לעורך דין שמתמחה ברשלנות רפואית בתחום רפואת השיניים, הוא אינו יכול במידי להכריע לגבי המקרה. על מנת לקבל החלטה מושכלת, הוא צפוי לבקש לראות את סך המסמכים הרלוונטיים, ואם המסמכים אינם נשמרו (כפי שלרוב קורה), עו"ד ייכנס לפעולה – יפנה לרופא המטפל וישיג את סך החומר הרצוי. כמו כן, כדי לבחון את המקרה יותר לעומק, עו"ד יפנה לרופא מומחה בתחום, ורק לאחר שכל הראיות יוצגו בפניו הוא יידע להכריע האם יש טעם להגיש תביעה.

טיפול השיניים השתבש? אולי אתם יכולים לתבוע על רשלנות רפואית

חובת תיעוד וחשיבות הסכמה מדעת

חשוב לדעת שכל הליך רפואי, ובפרט טיפולי שיניים, מחויבים להיות מתועדים. בין אם מדובר במפגש פרונטלי ובין אם מדובר בהנחיה רפואית שניתנת ע"י המזכירה באמצעות שיחת טלפון. עוד ראוי לחדד את כל הנושא שעוסק במתן הסכמה מדעת. הרעיון הוא שלפני כל הליך כירורגי הרופא המטפל מחויב להעניק למטופל הסבר מלא אודות ההיתכנות של סיבוכים ותופעות לוואי, ואף עליו להציע טיפולים חלופיים. כיוון שמדובר בנושא כה חשוב, רק בתחום רפואת השיניים ניתן למצוא מגוון טפסים בנושא, כאשר כל טופס מתייחס לטיפול שונה. אם התהליך מבוצע ללא מתן ההסכמה מדעת מצד המטופל, קיים סיכוי גבוה שאותו רופא יואשם ברשלנות רפואית, בהנחה כמובן שהטיפול הוביל לנזק משמעותי.

העו"ד ממליץ לתבוע? הסיכויים לנצח גבוהים!

השורה התחתונה היא שאם נגרם נזק משמעותי בגין טיפול שיניים, יש מצב שמגיעים לכם מאות אלפי שקלים, וזאת כי מדובר ברשלנות רפואית – בהתנהלות שאינה נוקטת במידת הזהירות הסבירה שמצופה מגורם רפואי. כמו כן, ראוי לדעת שעו"ד בתחום נוטה לגבות שכר טרחה בצורת אחוז ידוע מראש מסך הפיצוי. המשמעות היא שאם אין ניצחון אין תשלום, ועל כן אם עו"ד ממליץ לתבוע, נראה שישנה סיבה טובה.

נגישות